5 plaers de les platges de Menorca a l’hivern

Creus que les platges només són per a l'estiu? Torrar-se al sol i donar-te un bany és una bona opció però hi ha moltes coses més que pots fer. I algunes d'elles són perfectes per practicar-les a l'hivern.

Comencem el dia amb un passeig per la vorera de la platja veient com es fa de dia. Una sessió de tai-txi mentre el sol comença a escalfar la sorra. Respirar l’aire salat, escoltar la remor de les onades. Vols saber què pots fer a la platja a l’hivern?

L’estrès de la feina a la ciutat s’havia convertit en tema habitual de les nostres converses. Vam decidir fer un viatge, una mica relaxat, entre amigues. Ens havien dit que Menorca era sinònim de benestar.

Decidit. Una setmana a Menorca. En ple mes de gener. T’expliquem 5 activitats a la platja que ens van ajudar a oblidar-nos definitivament de la feina:

1.- Fer massatges als nostres peus mentre passegem.

Cada dia, al matí, sortíem a passejar per la platja. Descalces, sentint la sorra als peus i la seves diferents textures. En Cavalleria, al nord, la trobem gruixuda i de color torrat mentre a Cala Galdana, al sud, és fina i clara. És curiós el relaxant que resulta treure’t les sabates i els mitjons i sentir la sorra als peus. És com un suau i agradable massatge.

agua

Un dels dies vam caminar a la vora de la mar mullant-nos els peus. La sorra estava calenta i l’aigua freda ens cobria els turmells. La temperatura era suau i vam acabar esquitxant-nos i jugant com si fóssim nenes. Va ser molt divertit.

2.- Taichí davant l’horitzó.

Un parell de dies ens vam apuntar a una sessió de tai-txi a la platja. Només sentíem la remor de la mar i el so del vent. Era un silenci sonor que ens omplia de pau mentre movíem el cos concentrades. Vaja! Una experiència increïble. No hi ha res com fer exercici suau a l’aire lliure. Després vam veure que arribava un grup de persones corrent per la sorra.

Punta Prima

Quan vam acabar, vam anar a l’hotel on havíem encarregat massatges per a totes. Va ser fantàstic i després ens vam regalar un bon esmorzar amb productes de Menorca: torrades amb sobrassada i formatge per recuperar les forces.

3.- Perdre la noció del temps recollint «ninetes».

El dia que vam anar a Binimel.là, al nord, vam veure una família a la platja. Els pares entretenien als nens agafant una mena de petites i curioses pedres. Ens van explicar que són les tapes d’uns caragols. Amb elles els animals es tanquen en el cargol de mar per protegir-se. A Menorca les diuen «ninetes» però ens van explicar que en altres llocs les anomenen «ulls de sirena», «ulls de gat» o pedres de la virtut. Mai havíem vist res semblant! Amb les més boniques, alguns joiers i bijuters de l’illa fan joies.

Ens vam posar a buscar retirant suaument les capes de sorra i vam passar un matí molt entretingudes. Vam recollir unes quantes que ens vam portar de record.

4.- Capta el moment. Viu un posta de sol.

La sorra, el mar, el sol, les dunes, les roques, …. tot, de tot fèiem fotografies. La intensitat dels colors a l’illa ens semblava gairebé màgica. Vam fer un munt de fotografies. Al matí durant les nostres caminades i a la tarda quan vam anar a veure el vespre a Binigaus. A l’hotel ens havien dit que no podíem acabar les vacances sense veure una posta de sol.

puesta de sol

També vam fer fotos des de l’habitació de l’hotel. Un vespre el cel es va posar molt vermell amb uns núvols com esfilagarsats que s’entrellaçaven. Era com un quadre. Ens sentíem com fotògrafes importants amb unes models capritxoses que tapaven el sol o el deixaven lliure al seu gust.

5.- Contemplant el mediterrani.

Sempre diem que no podem estar sense fer res. Fals. Un capvespre, després de dinar, ens vam acostar a la platja. Ens vam asseure prop d’unes dunes, xerrant animades. A poc a poc la conversa va anar decaient i totes ens vam quedar mirant la mar. Va ser una bona estona de desconnexió absoluta. Per què el mar et fa sentir aquesta tranquil·litat?

Tot d’una ens va arribar al nas un perfum suau i dolç. Començava a fer-se fosc però vam poder veure unes flors blanques que començaven a obrir-se. A l’hotel ens van explicar que eren flors de nit. S’obren quan el sol se’n va i inunden les dunes amb la seva olor.

Un altre dia, amb vent, vam anar a una platja del nord de l’illa: Favàritx. El far, el mar alçant-se sobre les roques, …. una altra vegada ens vam deixar anar i vam passar una hora sense parlar, només sentint la força del vent i de les onades. Meravellós!

Vols conèixer Menorca a l’hivern?

Sí, hem fet milers de coses més d’anar a la platja. Hem conegut els pobles de l’illa, hem passejat pels ports de Maó i Ciutadella, els mercats i les pedreres de s’Hostal. Aquí el temps sembla que transcorre més lent. Necessites unes vacances per descansar de la rutina diària? O gaudir d’uns dies de relax? Vols sentir-te bé? Vine a Menorca. Ja ens ho explicaràs.

Comunidad