Conèixer Menorca en Kayak t’entusiasmarà

Solcar les transparents aigües blaves remant amb tranquil·litat. Aquí una cova, allà una petita cala deserta de sorra blanca, ... Navegant en caiac descobrirem el paradís.

Menorca és un lloc perfecte per gaudir a bord d’un caiac. Ho has provat? Nosaltres ens hem animat aquest any. Els meus fills estan entusiasmats. Per a ells és una aventura. Ahir el monitor ens va donar unes quantes instruccions bàsiques i vam fer una petita travessa per la badia de Fornells.

Untitled design (8)

Avui sortim els quatre tot sols. Dos caiacs per a dues persones, uns entrepans, aigua, crema per al sol, gorres i l’armilla salvavides ben col·locada. Ens posem en marxa d’hora en un dia de sol i calma absoluta.

Al nostre costat un grup d’amics riuen davant la poca traça d’un d’ells a pujar en el seu caiac. Es preparen per anar fins a la platja de Cavalleria. És un recorregut massa llarg per a nosaltres que som novells.

Cales i penya-segats

Ens expliquen que ahir van sortir de Cala Galdana i van navegar fins a Sant Tomàs. Diuen que la mar estava tan clara que podien veure el fons sorrenc. Van conèixer les cales verges de Mitjana, Mitjaneta, Escorxada,… no paraven de parlar amb un entusiasme contagiós.

Ens vam acomiadar. Ells surten ràpid però nosaltres ens ho vam prendre amb calma. Donem un petit passeig en caiac per la badia i descobrim algunes petitíssimes cales. Martí, el fill gran, ha portat la seva càmera de fotos, i deixa constància de cada un dels «tresors» que troba: una barca on un pescador prepara les canyes, uns peixos que s’acosten a les nostres embarcacions, … A remar !, li diu el seu pare.

Coves misterioses

Anem cap a la bocana del port de Fornells. Ens han parlat de la Cova dels Anglesos i volem visitar-la. Naveguem al costat dels penya-segats. Clara, la petita, no vol separar-se molt de la costa. El paisatge és increïble. Les roques tenen una gran varietat de tons vermellosos, formes capritxoses i molts racons.

Amb les indicacions del monitor hem arribat fàcilment a la cova. La llegenda explica que es diu així perquè uns exploradors anglesos van entrar en ella per investigar-la i mai més se’ls va tornar a veure. Martí ens sorprèn: porta una llanterna a la motxilla!. Podem veure l’entrada a diverses galeries però pot ser perillós entrar-hi sense conèixer el camí.

Tornem cap a la bocana de la badia. Abans hem vist una cala on pararem per fer una capbussada i menjar un entrepà. El sol comença a picar i els nens necessiten descansar una estona.

Untitled design (7)

Fornells, un poble de conte

Hem nedat una bona estona. L’aigua fresca i neta ens ha donat noves energies així que mengem uns entrepans i tornem als caiacs. Creuem la badia. Veiem a dalt la Torre de Fornells i, des d’aquí, el poble sembla de conte: amb les seves cases, els vaixells, els arbres del passeig, … és preciós!

A poc a poc hem arribat al nostre destí. Ha estat un dia fantàstic i Martí ja ens ha convençut perquè demà sortguem des d’Es Grau i fem una excursió fins al Far de Favàritx passant per la Illa d’en Colom. Genial! Ja hem començat a preparar-ho tot.

Quan caminàvem cap a l’hotel ens hem trobat amb el grup d’amics que aquest matí sortien cap a Cavalleria. Se’ls veu cara de cansats però ens expliquen, feliços, que el viatge ha estat fantàstic, que han nedat en una espectacular caleta de sorra vermella, que han vist alts penya-segats i han arribat fins a una petita illa, l’Illa dels Porros, just al costat del far, ….. Martí els mira amb la boca oberta quan expliquen les seves aventures.

Has viscut l’experiència de navegar en caiac per la costa de Menorca? Et sents agermanat amb la natura i el silenci del mar et sembla la millor melodia. Vols apuntar-te a una excursió? El nord i el sud t’ofereixen diferents paisatges i tots dos t’ompliran de vida. T’esperem.

Comunidad