10 coses imprescindibles que has de fer a Menorca

Què visitaries si fóssis de vacances a Menorca? Aquesta és la pregunta que més ens fan als residents de Menorca.

IMPRESCINDIBLES

Menorca és petita en extensió però ofereix moltes coses per fer i visitar. Per ser objectius hem realitzat una enquesta i aquests son els 10 imprescindibles de Menorca:

Platges i Cales verges: són sens dubte un dels tresors de l’illa. És molt complicat triar ja que totes són precioses. Especialment boniques són: Cala Macarelleta, Son Saura, Es Talaier, Cala Mitjana, Cala Trebalúger, Binigaus, a la costa sud. I cala Pregonda, Cavalleria, el Pilar i Cala Presili, a la costa nord. És molt recomanable visitar aquestes platges a primera o a última hora del dia, ja que és en aquests moments quan podreu gaudir de la seva màxima tranquil•litat i bellesa.

Visitar els Fars: a Menorca hi ha 7 fars que senyalitzen l’illa als navegants. Són punts referents i molt característics que val la pena visitar tant per la bellesa del seu paisatge com per la màgia que desprenen.

Gastronomia: la gastronomia de Menorca és molt rica i variada. No us en podeu anar de l’illa sense degustar un dels productes gastronòmics estrella: La caldereta de llagosta, el formatge Maó, la sobrassada, el gin Xoriguer, els pastissets o els carquiñols. Si a més, és en un dels restaurants situats al costat del mar com els de Cales Fonts, el Port de Maó, el de Fornells o Ciutadella, l’experiència serà més extraordinària si cal!

Passejar pels pobles de Menorca: si el que voleu és descobrir la pura essència de l’illa us recomanem recórrer els carrers i places dels pobles. Visitar els seus mercats, comprar a la típica botiga de la cantonada, prendre un cafè o una canyeta al bar i parlar amb els residents. Cadascun dels pobles de Menorca té les característiques, les peculiaritats, la seva història… i aquesta varietat és el que aporta valor i encant a l’illa.

Respira Naturalesa: Menorca està envoltada pel Camí de Cavalls, una antiga senda de 185 km que recorre l’illa al costat del mar. És ideal per fer excursions caminant, amb bicicleta o a cavall i és la millor manera de gaudir la natura més autèntica i descobrir els racons més salvatges i inaccessibles de Menorca.

Calça’t Menorca!: el calçat de Menorca és conegut internacionalment. Quan vinguis a Menorca no oblidis comprar-te unes avarques o unes boniques sabates de Mascaró o Pons Quintana. A Menorca caminem còmodament, al nostre ritme, amb estil i mantenint la nostra identitat. Si Calces Menorca, deixaràs petjada!

Excursió en kaiak o barca: veure l’illa des del mar és tota una experiència! Navegar per aigües cristal•lines, escoltar el vaivé de les onades i descobrir la infinitat de coves que amaguen els penya-segats. Us recomanem que us porteu una equipació de snorkel i exploreu el fons marí. Hi ha un món increïble habitant les aigües de Menorca!

Monuments: Menorca és un monument a l’aire lliure i ofereix una gran varietat de visites culturals de gran interès. Els Poblats prehistòrics amb les seves grans Taules, talaiots i Navetes són monuments únics al món. Una altra visita molt recomanable són les Pedreres de Líthica a Ciutadella, una antiga pedrera on s’extreia la pedra reconvertida en una magnífica visita als seus jardins, laberint i un gran espai multi funcional habilitat per a concerts, festes, teatre, etc. Les seves altes i capritxoses parets no us deixaran indiferents.

Festes Populars: Durant tot l’estiu es celebren les Festes populars a cadascun dels pobles de l’illa, on els cavalls són els protagonistes. El punt de partida, i les més conegudes són Sant Joan que es celebren a Ciutadella. Però si véns a Menorca a l’estiu i coincideix amb alguna … No te la perdis perquè al•lucinaràs!

Posta de Sol: acomiadar el sol des de la costa, quedar-se fins al vespre i banyar-se sota la llum de la lluna. Al•lucinar amb la gamma de colors amb què es tenyeixen el cel i el mar, gaudir del silenci i la pau d’aquest moment màgic.

RESERVA ARA les teves Vacances a Menorca!