A Menorca, Cala Galdana per a tots els públics

Cala Galdana, la badia, les seves aigües transparents, la seva sorra blanca i fina, ... una bellíssima platja adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Cala Galdana, a Ferreries, és una de les platges semiurbanes més espectaculars de Menorca. Des dels miradors, abans de baixar a la badia, el paisatge és impressionant. El mar blau vorejat per penya-segats plens de vegetació és una invitació a la qual ens rendim.

Untitled design (25)

Volíem fer un viatge familiar i quan vam decidir visitar Menorca els nens es van mostrar entusiasmats amb la idea: nedar, bussejar, una excursió a cavall, … El seu accés al web de Visitmenorca els va donar moltes idees i de seguida van preparar un programa d’activitats divertides.

Però va sorgir un problema. Els meus sogres no estaven molt animats. A ella li encanta el mar però no es troba en les millors condicions de salut en aquest moment. «Per estar envoltada de la mar i no poder donar-me una capbussada, prefereixo no anar».

Accessibilitat garantida

Com podíem solucionar-ho?. Cala Galdana ens ho va posar molt fàcil. La seva àmplia platja, d’aigües tranquil·les i poc profundes, té tots els serveis que necessitem.

L’accés està garantit per a totes les persones amb mobilitat reduïda. Passarel·les per arribar fins al mar i personal de suport que està pendent en tot moment de les teves necessitats.

La cadira amfíbia li va encantar a la meva sogra. Va poder gaudir d’un excel·lent bany i després, asseguts a l’ombra dels pins, vam riure una estona veient els nens jugar a la sorra després d’haver nedat fins al penyal que surt de la mar, molt a prop de la platja.

Untitled design (27)

El riu que recorre el barranc

Aquesta platja està al final del Barranc d’Algendar, el més important de l’illa i escenari d’una de les llegendes més conegudes de Menorca.

El riu que arriba a la part ponent de la cala, i que baixa pel barranc, forma un petit port esportiu. Vam veure sortir els vaixells a navegar. El dia era fantàstic i la brisa ideal per desplegar les veles i acostar-se a les cales verges més properes. Molta gent passejava pel pont que porta fins a la urbanització de Serpentona.

Amb raó Cala Galdana té el distintiu de la Bandera Blava que es concedeix a les platges que compleixen amb tots els requisits ambientals. Ah! I per la qualitat de les seves aigües que són excel·lents.

Ens adaptem?

El viatge a Menorca va resultar un èxit perquè no només trobem una platja accessible, sinó que l’allotjament va complir amb totes les nostres expectatives.

A la mateixa urbanització Ilunion Menorca ens va oferir un apartament accessible amb el bany adaptat. La meva sogra podia accedir a la piscina amb una cadira-grua i tot està preparat perquè les persones amb alguna discapacitat se sentin com a casa.

Cala Galdana és una zona molt familiar i la platja té tot tipus de serveis, des para-sols i hamaques, fins els més adequats perquè els teus fills i tu pugueu realitzar entretingudes activitats. El paisatge que podràs admirar des dels seus miradors és realment bell. No t’ho perdis! ¿Prepares les teves vacances? Pensa a Menorca, té 12 platges accessibles adaptades per a tots els públics.

Comunidad