Menorca: l’experiència de viure en plena natura

Més de 5000 hectàrees de camp, llacunes, illots, dunes, ... i la mar, la badia des Grau, tranquil·la, amb l'illa den Colom al fons. Amb raó l'Albufera és el nucli de la Reserva de Biosfera. Un passeig entre la natura que no et pots perdre.

La primera vegada que vam visitar l’Albufera des Grau amb els nostres fills vam optar pel recorregut de Sa Gola. Era un dia de calor i vam pensar que caminar prop de la mar i poder descansar a l’ombra dels pins era el millor. I no ens vam equivocar.

Albufera

L’amplitud d’aquesta Albufera permet fer tres tipus de recorregut, segons el que més et vingui de gust. El de la gola és el més curt, no arriba als 2 km., però és d’una bellesa impressionant.

Un canal natural d’aigua dolça

La gola és un petit canal natural que uneix l’aigua dolça de l’Albufera amb l’aigua salada de la mar. Per aquí la llacuna descàrrega l’aigua que li sobra de la que rep dels torrents propers quan plou.

Passem per un pont de pedra, una passarel·la de fusta, i puguem cap a una zona on els meus fills s’haguessin quedat tot el dia. La vista és preciosa però, a més, vam veure un munt d’animals.

Albufera des Grau

L’àguila es va de caça

En realitat, de pesca. Quan els meus fills van veure una àguila sobrevolant la llacuna, es van emocionar. Mai havien vist aquest animal tan de prop. Gran i elegant en el seu vol. Però quan el van veure dirigir-se a l’aigua i atrapar un peix amb el bec, …. no donaven crèdit. Quin espectacle!

Un grup de petits martinets, els corbs marins sortint i entrant a l’aigua de la llacuna, … i una tortuga que es va acostar curiosa al mirador on érem.

Flors a les dunes

Vam aconseguir avançar i vam fer una passejada per les dunes. La meva filla va quedar sorpresa per la quantitat de flors, una espècie de lliri, que hi ha en aquest terreny sorrenc i sec. Va voler agafar alguna però li vaig recordar que al Centre d’Interpretació Rodríguez i Femenias ens havien donat unes instruccions molt clares:

S’ha de tenir en compte que la major part del Parc és privat i que hi ha diverses explotacions agrícoles i ramaderes que no poden ser molestades.

No trepitjar les dunes. No circular amb vehicles de motor, bicicletes o cavalls per les platges i dunes.

No fer foc ni acampar sense autorització.

No agafar pedres ni lloses de cap zona del parc.

No arrencar plantes ni molestar la fauna.

Albufera Grau

El parc natural de l’Albufera del Grau és el centre de la Reserva de Biosfera que Menorca és des de 1993. La conservació d’aquests espais naturals, rics en fauna i flora, és una tasca molt important en la qual tots hem de col·laborar per poder gaudir-los.

Caiac fins a l’illa

Acabem l’excursió a la platja des Grau i vam llogar uns caiacs per visitar l’illa del Colom, que també forma part d’aquest parc natural. No està lluny i el passeig va ser molt divertit.

Els nens encara ho recorden i, per això, aquest any tornem a Menorca. Aquesta vegada ells mateixos han triat l’itinerari que seguirem: al Mirador de Cala Llimpa. Ja ens han parlat de les orquídies que ens trobarem, de les aus, ….!estan molt ben informats!

Hem decidit allotjar-nos a prop del parc i hem trobat un agroturisme a Maó i diversos hotels especialitzats en famílies que estan a Punta Prima, una platja amb l’Illa de l’Aire davant.

T’agrada la natura? Vols compartir amb els teus fills l’experiència de recórrer una zona ben conservada, on veuràs aus i altres animals en el seu hàbitat natural? Prepara amb ells una aventura a l’Albufera des Grau a Menorca. No l’oblidaran. Ah! I recordeu-vos de portar la càmera de fotos.

Comunidad