Tornar a Menorca

No he fet llista de propòsits per al 2016. La majoria es quedaven en el paper, sense complir. Només he apuntat un desig: tornar a Menorca. Un desig que ja estic planificant perquè sigui una realitat.

Tornar a Menorca, gaudir de la calma, de les passejades per la platja, pel camp, conèixer la història dels seus poblats prehistórics i somiar amb les postes de sol.

Untitled design (2)

La tranquil·litat d’un hotel rural

L’any passat vam estar a Menorca un grup d’amics. Hotel a prop de la platja, un viatge en veler per la costa sud, un dia de caiac a la costa nord, passejades pel port de Maó, ….. Van ser unes vacances d’estiu meravelloses però, tot i que Menorca és una illa petita, ens va quedar molt per veure.

Aquest cop vull anar amb la meva parella. Tranquils, en un hotel rural, íntim, enmig del camp i amb totes les comoditats. Vaig veure uns quants i ara escolliré el que més m’agradi. Em recomanes algun?

CaballosVM

Excursió a cavall

Hi ha diverses coses que vull fer. Per exemple, una excursió a cavall. Mai he muntat però sé que hi ha algunes rutes especials per a principiants. M’imagino als dos amb cavalls menorquins, esvelts i pacífics, passejant per la costa de Menorca, arribant a les petites cales que abunden a l’illa.

Ens atrevirem a apropar-nos a la vora del mar? És com un somni. Cavalcar pel Camí de Cavalls, un sender que voreja Menorca, gaudint del paisatge i l’aire marí, sense preocupacions.

Hi ha temps per a tot

Menorca provoca aquest efecte. És com si estiguessis en un altre món, més suau, més calmat. Les persones aquí són així. Tranquils, sense presses. Hi ha temps per a tot, no cal córrer. I és contagiós.

Arribes amb ganes de fer un munt de coses, amb l’estrès de la ciutat. Però et dura, com a molt, un parell de dies. Aviat t’adaptes. Assegut en una cadira típica de tela al carrer mentre menges un gelat i veus la gent passar. Són aquestes coses que fan de Menorca un lloc especial.

faroVM

Llums a la Mediterrània

A l’estiu vaig tenir ocasió de conèixer el far de Favàritx. Un lloc increïble on vull tornar. Era un dia de vent, amb onades que saltaven per sobre de les roques. Un paisatge que no he oblidat.

Aquest cop vull visitar també Cavalleria i Punta Nati. No em vull perdre les postes de sol. Mentre la llum natural es va, els fars comencen a il·luminar el cel. Anirem caminant. A prop del far de Cavalleria hi ha un antic poblat romà, Sanisera, del segle I aC. És únic a Balears. I podrem passejar pel petit port de Sanitja, al nord de l’illa.

Sabors de Menorca

De les vacances a l’illa vaig portar formatge, saborosíssim, i sobrassada, un embotit que desconeixia i que va ser un gran descobriment. Els meus amics se la van menjar sencera en un berenar que vaig preparar en tornar a casa.

Amb la meva parella vull conèixer la gastronomia de Menorca: la caldereta, el peix fresc, un perol de carn, … Ah! I tornar a provar aquesta beguda que preparen amb gin i llimonada i que molts anomenen «pomada». És típica en les festes dels pobles, però també és perfecta per prendre després d’un bon sopar. La prendrem al costat del mar, en una cala de pescadors, a l’est de l’illa, Cales Fonts.

CFons VM

Càlida primavera

Segueixo avançant en el programa del viatge a Menorca. Vull fer-ho a la primavera. El clima és càlid al maig, hi ha menys turistes, el camp estarà preciós ple de colors i despertarem cada matí amb els primers raigs de sol per aprofitar el dia. Saps que Menorca és el primer lloc d’Espanya on surt el sol?.

Crec que també programaré això. Anar un dia a la Cala Sant Esteve, a l’est, per ser els primers que veiem el sol. I després, a fer un bon esmorzar. Ara he de decidir on. Tens alguna proposta? M’ajudes a preparar el viatge a Menorca?.

Comunidad