Santuari del Toro

Al cim de la muntanya del Toro, el punt més alt de l’illa amb 358 m, tindrem l’oportunitat de descobrir alguna cosa més que unes impressionants vistes. Es tracta del santuari de la Mare de Déu del Toro, estretament relacionat amb la restauració del cristianisme el segle XIII. Des de llavors, es considera com un lloc molt arrelat a la història del poble menorquí que el reconeix com un centre d’espiritualitat i peregrinació.

A través d’un gran portal, accedim a un emblanquinat pati interior que ens porta fins a una petita església construïda, entre finals del s. XVI i inicis del s. XVII, sobre l’originària església gòtica. En l’actualitat, roman oberta tots els dies per als visitants, podrem apreciar la imatge de la Verge del Toro, patrona dels menorquins, tallada en fusta.

Avui en dia, el santuari està habitat per una comunitat de religioses franciscanes de la Misericòrdia i fa les funcions de posada per a jornades de reflexió i recolliment per a les diferents agrupacions de Menorca. Aquest refugi compte amb tot el mobiliari i els serveis necessaris (lliteres, cuina i bany) que ens permeten passar uns tranquils dies de meditació.