Es Mercadal

Es Mercadal és el centre geogràfic de l’illa, la seva fundació data de l’època de la reconquesta i el seu nucli urbà es concentra al voltant de l’Església de Sant Martí i de l’antic molí avui en dia reconvertit en un restaurant.

Pels seus carrers de cases baixes i de gran senzillesa estètica; ens trobem amb tota la puresa d’una població d’origen rural, on la vida de les seva gent segueix fluint de forma natural, com sempre han fet.

Anar descobrint, a ritme pausat, els secrets que ens ofereix cada racó del poble transmet unes sensacions d’harmonia fàcils d’explicar:

Visitar Cas Sucrer: botiga de dolços artesanals per excel.lència de l’illa.

Gastronomia: Degustar els productes acabats de sortir de la terra als restaurants de cuina tradicional menorquina.

Visitar L’Aljub: una impressionant cisterna construïda durant la dominació britànica per l’emmagatzematge de les aigües pluvials.

Descobrir els amagatalls dels seus encantadors carrers.

Pujar a la muntanya del Toro: Obviant el que diuen les llegendes, el seu origen etimològic podria ser àrab i significa el punt més alt. Al seu cim podrem descobrir un santuari i una torre quadrada del segle XIV, a més d’una visió panoràmica excepcional de l’illa. Els dies clars, la planura de Menorca permet observar tota la seva extensió.

Mercadal és el punt de partida idoni cap al principal centre d’esports nàutics de l’illa: Fornells.

Fornells: La seva impressionant badia és el paradís pels amants de la nàutica, en especial del windsurf, ja que la força del vent de tramuntana és el millor motor per navegar a les seves calmades aigües.

Des del seu port s’organitzen excursions marítimes cap a les platges del nord, una costa sorprenent on descobrir des de recòndites cales d’aigües cristal.lines a agrestes platges obertes al mar.

Aquesta població pesquera manté intacte tota l’essència del mediterrani, un paisatge idíl.lic que transmet una sensació de tranquil.litat incomparable. Més encara quan es té el plaer de degustar una Caldereta de llagosta, el plat més preat a l’illa, als restaurants del poble.