T’espera a Menorca la primera posta de sol d’Espanya

Tot i que el sol es posa cada dia a tot el món, una bella posta de sol no deixa de meravellar a tots dia rere dia. A Menorca podràs veure algunes increïbles.

Cada un té les seves preferències. Hi ha a qui li agrada una posada sobre el mar, o darrere de les muntanyes. Hi ha aficionats a l’ocàs que gaudeixen de veure el gran disc solar desaparèixer entre els núvols o qui prefereix una posta de sol neta, sense interferències.

Puesta sol

Crida l’atenció que Menorca sigui coneguda pel seu trenc d’alba, el primer que es veu a Espanya i, no obstant això, ningú no esmenta que també veiem el primer capvespre del pais. El tenim que reivindicar!

El primer ocàs d’Espanya es veu a Menorca, i l’illa té bastants bones opcions per gaudir del final del dia. Et proposem algunes:

Amb els amics

Si el que busquem és un lloc bonic, bon entorn amenitzat amb música, comoditat i possiblement una beguda com a acompanyament, sens dubte que la Cova d’en Xoroi és el lloc que primer ens ve a la ment. La Cova mereix una visita sempre i a l’estiu després de la posta de sol comencen els concerts de música.

Puesta sol4

Altres locals amb estupendes terrasses al passeig de Cala Blanca o la zona de Cala en Forcat (Ciutadella) mereixen ser esmentats, encara que no gaudeixen de l’estatus de la Cova, les vistes són realment meravelloses i ofereixen una espectacular posta de sol.

En família

Existeixen llocs des d’on també es veu una bella posta de sol segons l’època de l’any i que són una parada en el camí.

El mirador de Cala Galdana amb vistes des de dalt del penya-segat cap a la mar i Mallorca de fons.

Puesta sol1

El pont de Son Bou, on el sol es posa sobre la vista panoràmica de la platja més llarga de Menorca.

Una de les millors postes de sol es veu precisament a Ciutadella, al Passeig de Sant Nicolau. És una llarga avinguda que enllaça el centre històric amb l’entrada al port i allí, al costat del fortí de Sant Nicolau i un cop més amb la silueta de la illa veïna a l’horitzó s’aprecia una realment fascinant posta de sol.

En parella

Per a postes de sol al natural, els penya-segats de la costa nord i els seus meravellosos paisatges que ens mostren un final del dia d’allò més memorable.

Llocs com Punta Nati a Ciutadella o els voltants del far de Cavalleria són llocs mítics als quals joves turistes porten anys acudint. Aquestes zones pedregoses de cridaner paisatge permeten gaudir de l’ocàs amb una major sensació de llibertat i comunió amb la natura.

Puesta sol2

Una cosa semblant passa amb el Pont d’en Gil, també a Ciutadella. Un sender al llarg del penya-segat transcorre des de la urbanització de Torre del Ram fins al punt on s’aprecia aquesta curiosa formació rocosa. Un braç de terra s’estén cap a Mallorca formant un arc, dins el qual, si ens col·loquem de manera encertada desapareix el sol per donar pas a la nit.

Una posta de sol especial

Estem a una illa i per tant, al meu entendre, hi ha poques postes de sol més completes que les que es veuen de la mar. Ja sigui en caiac, vaixell o veler no podeu perdre l’ocasió si se presenta.

Puesta sol3

I finalment, la posta de sol és per a molts un moment màgic del dia. Per la llum, per la fi d’un cicle i segurament el més important és gaudir-ne en bona companyia.

Com veus, des de molts llocs del litoral de Menorca et pot sorprendre un espectacle meravellós. El sol es va deixant colors i penombres que et faran somiar durant uns moments. Ets aficionat a la fotografia? No t’ho perdis. Quina d’aquestes recomanacions t’agrada més?. Ens contes la teva experiència?

Luis Ameller
menorcaguides

Comunidad