Coneixes Menorca sota el mar? et sorprendrà

Peixos de tots els colors, estrelles de mar en els fons sorrencs, pops entre les roques, ... la fauna i la flora marina de Menorca és una meravella que mereix la pena explorar.

 

T’agrada bussejar? A nosaltres ens apassiona la pràctica de l’snorkel. Unes aletes, ulleres i un tub són suficients per gaudir d’un espectacle increïble. I a Menorca, amb les seves aigües transparents i càlides, es converteix en un plaer.

Per això, hem passat una setmana a l’illa dedicats a conèixer un mar ple de vida, fascinants paisatges sota l’aigua que canvien del nord al sud i ofereixen una gran varietat de possibilitats.

Untitled design (10)

Estrelles de mar i pops amagats

Comencem pel sud de Menorca. Sempre hi ha una bona excusa per anar a Cala Macarella, una de les platges verges més polides de l’illa. La llum del sol es reflectia en els alts penya-segats blancs als que vam arribar després de recórrer el fons de sorra on vam veure vermelles estrelles de mar.

Nedem cap a Macarelleta passant per una zona rocosa on diversos pops camuflats es queden quiets al nostre pas. Joan duia un tros de pa que va anar esmollant per atraure els peixos. Tot d’una, ens vam veure envoltats d’ells. Clara es va espantar al principi però semblaven acostumats a nedar entre persones.

Ens agrada el turisme actiu

El dia va ser molt divertit. Ens agrada viatjar junts perquè tots compartim l’afició pel turisme actiu: caiac, snorkel, passejades a cavall, senderisme, … Menorca és perfecta per a aquestes activitats pel seu clima i la variada oferta hotelera. Aquesta vegada hem optat per un hotel rural, tranquil i còmode.

Vam estar a Cala Galdana i Binigaus. Vam fer una excursió pel Camí de Cavalls fins a Cala Escorxada. El sud de l’illa és clar i la lluminositat de les seves blaves aigües et permet veure perfectament els fons marins.

Untitled design (11)

Vaixells i avions enfonsats

Un dia vam decidir llogar una petita barca per anar des de Platges de Fornells fins a una zona a la costa on el 1981 es va enfonsar un vaixell de mercaderia, el Benil. Està en un lloc amb poca profunditat, devers 5 metres, i volíem veure el vaixell i la vida que s’ha anat formant al seu voltant.

Va ser un espectacle meravellós. Una gran morena es va amagar al veure’ns passar mentre els peces entraven i sortien de les restes del vaixell. La mar estava en calma i els colors sota l’aigua eren sorprenents. Sabies que a Menorca hi ha uns 14 derelictes? 12 vaixells i 2 avions comparteixen espai amb la flora i la fauna en els fons de l’illa.

Reserva marina del Nord

Si practiques esnorkel a Menorca has d’anar a les cales del nord. En les que formen part de la reserva marina vam gaudir d’una desfilada de peixos, eriçons i pops que s’enredaven amb les praderies de posidònia oceànica.

Sabies que aquesta planta de llargues fulles verdes és molt important per mantenir l’ecosistema? És l’hàbitat ideal per a una gran diversitat d’espècies que troben entre elles acomodament i menjar.

La pesca està controlada en tota aquesta zona pel que s’ha recuperat una gran part de la seva fauna.

La pesca del corb marí

El camí des de la platja de Binimel.là a Cala Pregonda està ple de racons entre roques on es pot practicar snorkel amb tranquil·litat. La terra de color ocre i el mar turquesa formen un marc de somni. Ens capbussem disposats a passar un matí entretingut explorant la zona.

Vam entrar en petites coves, vam veure un gran anfós, petits crancs i cargols. Un corb marí ens va fer riure durant la seva jornada de pesca. Es lliscava ràpidament per l’aigua fins a aconseguir un banc de peixos platejats. Va aconseguir donar-se un bon àpat!

Asseguts a la la vora de la platja, petits peixos ens rosegaven els peus mentre descansàvem planejant l’excursió del dia següent. Les platges de Algaiarens, prop de Ciiutadella, van ser l’última destinació de les nostres vacances a Menorca.

Saps que el lluminós mar de Menorca està ple de vida? Fer snorkel a la illa et sorprendrà. Coneixeràs un paisatge diferent i una activitat divertida que qualsevol pot practicar. Si mai ho has provat, a què esperes?, segur que repetiràs.

Comunidad