Golf a Menorca: una experiència que desitjaràs repetir

A l'aire lliure, en un paratge silenciós, el verd del camp i el blau del cel. Comencem un dia de golf a Menorca que augura tranquils passejos, joc i diversió.

Quan Miguel va proposar aprofitar el viatge a Menorca per jugar a golf, ens vam apuntar tots sense dubtar-ho. Carla ja havia estat i ens el va recomanar: «Si el que volem és aprofitar aquestes vacances per relaxar-nos i gaudir de l’illa aquest pla és immillorable».

golf2

Entre boscos i mar

L’únic camp de golf de Menorca està a Son Parc, al nord de l’illa. En plena natura, entre boscos i amb l’Arenal de Son Saura molt a prop. És com estar al paradís.

La vegetació de les dunes li dóna un color especial al daurat de la platja, de sorra fina que s’endinsa en el mar. Aigües transparents i netes fan que et vingui de gust navegar.

Recorrent el paradís

Vam tenir un temps primaveral durant tota l’estada a l’illa. Menorca és ideal per practicar aquest esport perquè es pot jugar els 365 dies de l’any. A vegades, el fort vent t’ho posa molt difícil però el clima tendeix a ser càlid i estable.

Entre el grup d’amics havia alguns que mai havien jugat a golf però després de sentir les experiències de la resta van decidir provar-ho.

El primer dia ens van acompanyar en el recorregut. Només el passeig ja mereix la pena. El camp, de 18 forats, compleix totes les nostres expectatives, és curt però molt tècnic, necessites pensar les jugades. Aquest és un al·licient més per triar Son Parc perquè sempre aprens.

golf

Quan acaba el Congrés

Quan va acabar la jornada els responsables del camp ens van convidar a arribar al «forat 19». És el centre de reunió per a beure o menjar alguna cosa després de l’exercici que havíem fet.

Estava molt animat. Hi havia un grup de metges que assistien a un Congrés a Menorca. Ens van explicar que uns quants havien ficat a la maleta les seves sabates i els seus guants preparats per passar un dia a Son Parc.

Ells deien que practicar aquest esport és molt sa:

«Ens allibera de l’estrès però també millora la qualitat de vida en general. Quant heu caminat avui? «, ens interroga un d’ells.
«Uns 7 quilòmetres més o menys», li contestem.
«Bé, això suposa que heu tonificat tot el vostre cos: les cames, el cor, … i això ajuda a mantenir un bon nivell de la vostra tensió arterial, a augmentar el colesterol bo, a prevenir l’osteoporosi, …. tot són avantatges «.

golf3

Un senyor gran ens escoltava amb atenció: «Jo segueixo jugant amb 80 anys i ara porto a la meva néta de 8 anys a l’escola de golf. Li encanta i es diverteix amb els seus companys fent petites competicions «.

Manuel, va ser l’únic del grup que no volia jugar a golf. Va sortir de l’apartament preparat per conèixer les cales del sud de l’illa. Havia sentit parlar d’elles i només pensava en nedar i deixar-se amanyagar pel so de la Mediterrània.

Romans amb toga jugant a golf

En arribar ens va explicar les seves passejades per la platja, estava encantat. Tots estàvem cansats però vam decidir anar a sopar al port de Maó. Xavier, que estava llegint un llibre sobre golf va comentar: «jo he descobert avui aquest esport però aquí diu que en l’època dels romans ja es jugava alguna cosa semblant».

Vam sopar tranquil·lament en un petit restaurant recordant, entre rialles, algunes de les errades que havíem comès avui. «Demà serà millor, ja coneixem el camp i sembla que va a fer un esplèndid dia de sol».

El golf és un altre dels atractius que Menorca t’ofereix durant tot l’any. Ho has provat? Diuen que qui ho prova, repeteix.

Comunidad