Qui és el protagonista de les festes populars de Menorca?

En els caps de setmana de l'estiu les festes populars omplen Menorca d'alegria i color. Cavalls, música, gastronomia i la "pomada", beguda que barreja el gin menorquí amb llimonada, són adoptats pels visitants que s'animen a participar de la festa.

Des de Visitmenorca et convidem a gaudir de la tradició que fa als cavalls protagonistes als carrers i les places dels pobles de l’illa. Ells estan acostumats a estar entre la gent que ovaciona demanant un «bot». I llavors, els cavalls s’alcen sobre les seves potes del darrere mostrant el seu millor estampa. I els genets els mantenen dalt perquè visitants i residents gaudeixin de l’espectacle.

Menorca té una raça pròpia de cavalls alts i nobles, forts i tranquils, d’un brillant color negre. I durant les festes llueixen les seves millors gales: les cues trenades i adornades, les mantes de les gropes brodades de colors, el cap, …. I els genets vestits de negre i amb barret (guindola), elegants i orgullosos sabent-se observats i guiant als cavalls entre les persones que es concentren als escenaris de la festa.

A Menorca és habitual que els que viuen a prop d’aquests llocs convidin als seus amics a casa per compartir menjar i beguda. Cassoles de mandonguilles, pop amb ceba, albergínies i carbassons farcits i, per descomptat, els típics embotits menorquins: sobrassada, camot, …

La bona gastronomia de l’illa no pot faltar per omplir aquests moments de descans de la festa. I què millor que degustar-la en bona companyia amb un got de pomada fresca!

VISIT MENORCA FESTES MENORCA 2016_ok

I a la tradició s’uneix el més actual. Concerts de música i tota mena d’activitats que es reparteixen durant els dies festius. Acudir a les festes en el Jaleo bus, el transport públic que s’organitza per evitar aglomeracions de vehicles en els pobles, és habitual entre els residents i els visitants.

Encara no coneixes les festes de Menorca? No has vist els cavalls a la plaça aixecant-se sobre dues potes al so de la música? No has sentit la calor de la festa? Anima’t i fes-ho aquest any.

Comunidad