¿Fem una passejada per la ciutat més senyorial de Menorca?

Per a molts és la ciutat més bella de Menorca. Oberta al mar, amb antics palaus i un laberint de carrerons al centre que s'uneixen en places amb terrasses plenes d'activitat.

Ciutadella és ideal per passar un dia en família. Caminar pel passeig marítim, deixar-se portar pel bullici del centre, seure al bell port per degustar la rica gastronomia de Menorca, … són alguns dels plans que et proposem des de Visitmenorca.

Ciutad5

L’obelisc que amaga monedes

Comencem per la Plaça del Born. Un obelisc de 22 metres d’alt, en record de la resistència d’aquesta ciutat als atacs dels pirates al segle XVI, llueix al centre. Diuen que sota d’ell hi ha un tresor de monedes d’aquell temps.

Des d’aquí s’obre el camí cap al centre de Ciutadella, d’una banda; fins al port, per un altre. Al davant, l’edifici de l’Ajuntament amb les seves torres de pedra i, en una cantonada, el Teatre del Born, actualment tancat per reformes.

El dia és preciós. Cel blau amb suaus núvols que el vent mou lentament.

Color i bicicletes

Ciutadella és molt plana i per això veiem moltes persones, de totes les edats, amb bicicleta. Els comerços dels porxos treuen la seva mercaderia al carrer i omplen de color el passeig. Les terrasses amb els seus para-sols i els cambrers afanyant-se per servir begudes fresques i boníssims menjars i entrepans.

Hem aprofitat per comprar una avarques, calçat típic de Menorca. Els nens han triat unes amb dibuixos que s’han dut posades perquè són molt còmodes.

Ciutad3

A la Plaça de la Catedral alguns pintors elaboren els seus dibuixos i caricatures mentre la gent, al voltant, gaudeix amb el seu art.

El monumental edifici gòtic que el rei d’Aragó, Alfons III, va manar construir l’any 1300 en honor de la Mare de Déu, dóna esplendor al lloc.

Els palaus dels nobles

Aturem per a menjar un gelat, els nens corren per la plaça sense cotxes mentre nosaltres ens interessem pel Palau Olivar, davant de la Catedral.

El caràcter senyorial de Ciutadella és innegable. Durant els segles XVII i XVIII els nobles de la ciutat van construir aquests fabulosos edificis. Molts encara es conserven en bon estat, han estat restaurats i es poden visitar. D’altres han optat per llogar els baixos per albergar comerços.

Ciutad2

Un mercat amb bon ambient

Una parella ens ha recomanat anar al mercat. El passeig ha valgut la pena. El lloc és pintoresc. Els colors verd i blanc li donen molta vistositat i mirant les parades de venda ens ha entrat molta gana.

L’olor de la sobrassada, les tonalitats de les fruites, el peix, variat i fresc, … crec que ens anem cap al port de Ciutadella a provar alguns d’aquests menjars.

El museu de la muralla

En un dels portals de l’antiga muralla que defensava Ciutadella es va construir un bastió, el de Sa Font, una petita fortificació que actualment alberga el Museu Municipal de Ciutadella.

Si us interessa la història, aquest lloc és de visita obligada. Hi ha una exposició permanent que als nens els ha encantat. Han conegut com van arribar els primers pobladors de Menorca i com convivien amb el Myotragus balearicus, una espècie de cabra que es va extingir fa 5000 anys.

Ciutad1

Fins a les muntanyes de Mallorca

I hem acabat el dia amb una molt bona caminada pel passeig marítim. S’acosta la posta de sol, el Castell de Sant Nicolau il·luminat, la gent gaudint de la bona temperatura que ens acompanya aquests dies. Al fons, a l’altre costat de la mar, es pot veure la silueta de les muntanyes de Mallorca.

La visita a Ciutadella ha estat molt agradable, demà ens aproparem a les platges del municipi per passar el dia nedant. Els meus fills volen practicar snorkel a Macarella. A més, hem trobat allotjament especialitzat on els monitors preparen activitats per als nens i s’ho estan passant de meravella.

Vols conèixer una de les ciutats més belles de la Mediterrània? Ciutadella té un encant especial. Coneixes els curiosos carrers del centre de la ciutat plens de color i vida? Aprofita per visitar el port i degustar els millors plats de la gastronomia menorquina.

Comunidad