Vens a les festes de Menorca? 10 consells pràctics per gaudir-les

Cada festa popular té les seves peculiaritats. En les de Menorca, protagonitzades per cavalls, el respecte a aquests animals, als seus genets i als músics que els acompanyen és essencial.

Són moments lúdics, de delit col·lectiu. Que les festes es desenvolupin amb normalitat i sense incidents sempre és un objectiu. Que es compleixi, és senyal que tots hem gaudit de l’ambient i les activitats programades.

Des de Visitmenorca volem ajudar-te a conèixer una mica més sobre les festes de Menorca perquè les gaudeixis al màxim contemplant l’espectacle dels cavalls:

1- Abans de sortir de casa pensa que la festa es desenvolupa a l’aire lliure i vesteix-te amb roba lleugera i còmoda per poder moure’t entre la gent que acudeix a la plaça. Posa’t protecció solar per evitar cremades i no et deixis la gorra!, et vindrà bé a les hores de més calor.

2- Posa’t un calçat adequat. Unes esportives tancades t’aniran molt bé per moure’t entre cavalls i persones. Encara que faci calor resisteix la temptació de posar-te unes sandàlies o avarques. Tingues en compte que en els llocs on se celebra la festa la gent salta i balla al ritme de la música i et pots portar una trepitjada.

3- Un cop a l’escenari festiu ves per on trepitges. Els cavalls recorren els carrers i les places més cèntriques i no hi ha lavabos per a ells. A bon entenedor …

4- Si has decidit anar en família a la festa busca llocs on no hi hagi massa enrenou. Podreu veure els cavalls dirigint-se a la plaça però en el moment del “jaleo” no entris amb el cotxet del nadó. Et pots portar un ensurt entre la multitud.

5- Si vas a gaudir de la festa amb els teus amics et recomanem que deixis els bars per quan acabi l’espectacle. Entra a la plaça a veure les piruetes dels cavalls, a seguir el ritme de la música. Viu l’ambient des de dins, sent l’alegria i diverteix-te.

6- Has vingut amb la teva parella i ja esteu a la plaça? Apropa’t als cavalls, són uns animals nobles acostumats a estar entre la gent. Acaricia’ls i anima’ls a fer un “bot”. Sentiràs tanta emoció que no voldràs marxar i t’emportaràs el millor record de les nostres festes.

7- Sí, fa calor. Però tenim el millor refresc: la pomada. Amb el gin de Menorca mesclat amb llimonada tindras una beguda fresca i saborosa que et donarà forces per seguir gaudint de les hores festives. I ja saps, amb l’alcohol, sempre moderació.

8- Ara vols endur-te un bon record per ensenyar als amics quan tornis a casa. Un selfie amb alguns dels cavalls? Són preciosos i la foto serà espectacular però fes-ho en els seus moments de descans, abans d’entrar al “jaleo”.

9- Vols saber què signifiquen alguns actes de la festa? O com apropar-te als cavalls per fer un “bot”? Pregunta sense problemes, els menorquins estem orgullosos de les nostres festes i t’explicarem el que vulguis saber sobre elles.

10- Finalment, però no menys important: respecta als animals. Els cavalls són els protagonistes de les nostres festes. Els genets i els músics són peces fonamentals perquè tot es desenvolupi bé i la nostra participació ha de ser respectuosa amb tots ells.

Aquests 10 consells et resultaran molt pràctics quan vinguis a les festes populars de Menorca. Són diferents i divertides, t’encantaran. Saps que gairebé cada cap de setmana durant tot l’estiu es celebren festes als pobles de Menorca? ¿Ja has gaudit del algunes d’elles? Quines són les teves preferides?

infog_10 consejos fiestas_vert_ok

Comunidad